Dakisolatie

In een gemiddelde woning zonder dakisolatie gaat ongeveer 30% van de warmte verloren. Door het plaatsen van dakisolatie bespaart u behoorlijk op uw stookkosten, met name als de zolder ook als leefruimte wordt gebruikt. Dakisolatie is niet alleen gunstig voor uw portemonnee. U spaart het milieu er ook mee.

Er zijn verschillende soorten dakisolatie. Bij een plat dak moet aan de buitenkant worden geïsoleerd. Als bij een plat dak aan de binnenkant wordt geïsoleerd, kunnen er namelijk vochtproblemen ontstaan. Bij een schuin dak, waarbij gebruik wordt gemaakt van de zolderverdieping, kan er aan de binnen- of buitenzijde van het dakbeschot isolatiemateriaal aan worden gebracht. Als de bovenverdieping niet wordt gebruikt, is het wellicht handig om niet dakisolatie aan te brengen, maar de zoldervloer te isoleren. Het isolatiemateriaal wordt dan op de zoldervloer aangebracht.

Er kan niet in ieder huis op dezelfde manier dakisolatie worden aangebracht. Het wordt aangepast op de vorm van uw huis en hoe u het huis gebruikt.